Ackumulatortankar

acktank-sidaAkvaterm-ackumulatortank kan kombineras med de flesta värmekällor oberoende av värmesystem.
Akvaterms standardmodeller omfattar vattentankar för villor, allt från 300 liter till 4000 liter.
Akvaterm tillverkar också saneringstankar för grundförbättrings- och saneringsobjekt samt tankar där volym, anslutningar och varmvattenslingor tillverkas efter kundens önskemål. På grund av vattnets goda värmelagringsförmåga innebär anslutningen av en Akvaterm- ackumulatortank till uppvärmningssystemet att prestandan ökar betydligt och att energikostnaderna och miljöutsläppen minskar.

Isolering av toppklass och tillräcklig tankstorlek garanterar högsta möjliga besparing. Inköpspris samt monterings- och tillbehörskostnader för en stor tank är betydligt lägre än för alternativa små tankar. Användningen av en Akvaterm-ackumulatortank är oberoende av energikälla och uppvärmningssystem. Som värmekälla kan förutom sol, ved, pellets, vind eller jordenergi användas konventionell el, olja eller gas eller en kombination av dessa. Vid behov kan energikällan ändras eller uppvärmningssystemet kompletteras. Ackumulatortanken är en del av den helhet som producerar behaglig och jämn värme för boende och varmvatten i samma system.

akva-1500Volym 300 – 10 000 liter.
Isolering 100 mm skarvfritt polyuretan – beklädd med stålplåt.
Kan alternativt fås med löstagbara sidosektioner.

I beställningen ingår även oisolerade vattentankar som skyddsmålats mot korrosion. Toppluckan har en varmvattenslinga som standard. En förvärmarslinga för varmvatten, solvärmeslinga eller värmeåtervinningsväxlare kan monteras i bottenluckan.Längst ner finns NS 50- anslutning för el-patroner för uppvärmning nattetid (med lågtariffel). I mitten finns anslutning för elpatron för användning dagtid. Inbyggda styrrör säkerställer rätt termisk skiktning av vattnet.

Produktbeskrivning (pdf)

AKVA_SOLARGenom att koppla ihop solvärme eller luftvärmepump med AKVAir Solar till ett nytt eller redan existerande uppvärmningssystem, använder du lite bränsle och får samtidigt ut det mesta av solvärmen.

Modellserien AKVA Solar har utformats för att få ut maximal värme från sol- eller luftvärmesystemet.
Ansluten till solfångare minskar den effektiva Akvaterm-tanken förbrukningen av annan energi betydligt. Den möjliggör också att hushållets bruksvatten värms upp med solenergi under en del av året. Solenergin som samlas under resten av tiden på året kan användas som ett värdefullt komplement till andra värmekällor.

AKVA SOLAR kan anslutas till alla typer av värmekällor.
Förutom den minsta modellen har tankarna tre slingor – till dessa kan man, förutom förvärmning och uppvärmning, också ansluta värmebärarvätska från solfångare.

Vattnet inuti tanken omges av en unik 100 mm. tjock polyuretanisolering utan skarvar. Detta säkerställer att det uppvärmda vattnet verkligen behåller den önskade temperaturen länge.
Effektiva styrrör, en optimal placering av slingorna och konstruktionen med dubbla kamrar garanterar en effektiv överföring av värmen.

Produktbeskrivning (pdf)

Akvair_Smart_500_web   Smart är en ackumulatortank (uppvärmning + tappvatten) som kan installeras på ett representativt ställe.
Tanken behöver inget separat utrymme utan kan installeras t .ex. i köket, hallen eller tvättstugan.

Tankens dimensioner är enligt europeisk standard. AKVAir Smart har klassisk design. Den sköter sin uppgift som centrum i uppvärmningssystemet effektivt och obemärkt.

Kan användas tillsammans med flera olika typer av värmesystem. Den kan kopplas ihop med värmepump eller användas tillsammans med konventionella värmekällor eller utnyttjas som värmeförråd för solenergi.

Solen tillför energi till tanken också vid kallt väder och även mindre energimängder kan utnyttjas föAKVari SMART uppifrånr förvärmning av tanken.
Tilläggsvärme produceras vid behov med användning av mera konventionella värmekällor. Solenergi minskar energikostnaderna och minskar på förbrukningen av köpenergi.

Du kan även ändra dörrpanelen/frampanelen så att den blir lik den stil som du har i ditt hem.

Se mer information i broschyren AKVair Smart. Du hittar den bland broschyrerna i det röda fältet till höger.

Produktbeskrivning (pdf)

AKVA_FARM_frontpagepicAKVA FARM är den perfekta lösningen för uppvärmning av dricksvatten till + 17 gr. C med gratis spillvärme.

Värmen som blir över i mjölkkylningsprocessen lagras i ackumulatortanken och dricksvattnet värms upp med hjälp av en inbyggd värmeväxlare
• Tanken är isolerad med 100 mm skarvfri polyuretan och täckt med hygienisk vitlackerad plåt
• Dricksvattnet till korna produceras med marknadens effektivaste inbyggda värmeväxlarslingor
• Du behöver endast tank och rörinstallation!

Mjölkkylningskompressorn alstrar mycket värme

• En normal ko producerar 34 liter mjölk dagligen och värmeöverskottet från kylningen kan värma upp över 70 liter dricksvatten till +17ºC.
En del av energin kan användas till att förvärma bruks-­eller tvättvatten.
• Räcker för uppvärmning av dricksvatten för alla kor till 100% -­ helt utan kostnad!
• Det förvärmda tvättvattnet kan hettas upp med valfri värmekälla.

Produktbeskrivning (pdf)

Akvantti-2000-EK-j För nybyggen och sanering. Volym 1400 l, 2000 l och 2400l. Har marknadens effektivaste varmvattenslinga, 45 l/min. Finns även utanvarmvattenslinga. Djup endast 810 mm.

Produktbeskrivning (pdf)

Akvasan-07-EK-jLämplig för trånga eller svårtillgängliga utrymmen med en diameter på endast 810 mm. AKVASAN 0,5 -serien kräver ytterst lågt utrymme. Trots det kompakta formatet har inget avkall gjorts på effektivitet eller cylinderformen. Isoleringen är densamma som i standardtankarna, men 50 mm tunnare p g a den mindre ytan.

EK-modellen är försedd med varmvattenslinga och anslutningar för el-patroner både för lågtarifftid och dagtid. När EK-modellen är försedd med el-patroner är den idealisk för uppvärmning av kranvatten. När det bara är kranvatten som behövs, t ex på sommaren, kan E-modellen ställas av. Tilläggstank för kombipannor – hög verkningsgrad, ren förbränning, kokar aldrig.

Produktbeskrivning (pdf)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>