Flishuggar

JUNKKAR2.TIFJunkkari är en av världens största flishuggtillverkare.
Sortimentet av flishuggar med snedställd inmatning består av tre huggstrolekar. Av dessa lämpar sig HJ 4-modellen utmärkt för omgivnings- och landskapsflisning. En vanlig jordbrukstraktor räcker som drivkraft. HJ 5- och HJ 10-modellerna är avsedda för flisning av grövre träd.

Lättare inmatning
Materialet matas in snett i förhållande till knivarna. Då fungerar huggen självdragande och gör arbetet lättare. Kvalitetsmässigt jämn flis manuellt eller maskinellt. M-modellen som har försetts med handmatningstratt lämpar sig väl för flisning av kvistfritt och kvistfattigt träd. I G- och GT-modellerna sker inmatningen av träd hydrauliskt och modellerna har en eller två matarvalsar beroende på modell.
På grund av att valsarna har samma periferihastighet blir inmatningen jämn och flisen blir kvalitetsmässigt jämn till storleken. Vid behov kan valsarna reverseras.

Den massiva huggskivan fungerar som svänghjul och garanterar en jämn rotation även vid varierande belastning. Knivarna kan justeras efter behov och önskad flislängd.

Hög blåsförmåga
På grund av huggskivans utkastarvingar kan flisen spridas direkt och effektivt i omgivningen.
Det svängbara flisröret och skärmen möjliggör lastning av flis direkt på släpvagn eller lastbil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>